Články

Retro express Slovenskem 2023

Ve dnech 4-8.5.2023 proběhl 2. ročník akce Retro express Slovenskem. Projeli jsme stovky kilometrů po Slovensku, navštívili zajímavé tratě a zavítali také na Košickou Rušňoparádu.

Akce se zúčastnilo přes 110 lidí a oproti loňsku to byl kvalitativní skok. Organizátorům se podařilo připravit úžasnou trasu, velmi dobré zázemí a k tomu všemu se sešla úžasná kupa lidí z více zemí. Dalo by se říct přímo parta, která si vzájemně sedla a s ničím nebyl problém.

Organizátoři zhodnotili celou akci na svých FB stránkách a doufám, že tak učiní i pro normální lidi na svých webovkách Retrotrainu. Nebudu tedy nic opakovat, jen bych zde rád doplnil pár důležitých jmen a to těch, kteří udělali z restauračního vozu Interkontinentál a postarali se o naše žaludky. Díky tedy Jiřince, Jirkovi, Petrovi, kteří neměli ani čas na nás udělat kuk a také všem nám již důvěrně známým obličejům, Erně, Klárce a Kubovi! Děkujeme!

Během celé akce jsem průběžně pořizoval foto, jak je mým zvykem. Ale ne tak, jak ostatní šotouši, já dokumentuji akci jako celek. Vzniklo z toho celkem velké dílo, které bych vám chtěl představit. Když jsem vyvolával fotky, měl jsem problém, jak to koncipovat, aby z toho nebyla jedna velká hromada. Proto jsem nakonec vytvořil několik kategorií, které si můžete samostatně prohlédnout a poté také stáhnout. Jen ještě upozorním, že fotky jsou určeny pro větší formáty jako PC, na mobilech se na to prosím nedívejte.

Fotogalerie:

Odkazy ke stažení: slovensko2023-dokumentacni-rusnoparada.zip, slovensko2023-lide-skupinky.zip. Kdybyste někdo chtěli nějakou fotku v plném rozlišení, dejte vědět, pošlu vám ji.

Pro porovnání se můžete také podívat na fotky z loňského, prvního ročníku: 13.7.2022 Retro expres Slovenskem.

Prosbička

Měl bych ještě na vás malou prosbičku. Vás, které jsem zvěčnil a neměl jsem prostor se s vámi více seznámit, pošlete mi alespoň vaši emailovou adresu s nějakým poznávacím znamením. Hovořil jsem se spoustou lidí a pokud to byla chvilka, nebyla šance si pamatovat. Rád budu s vámi v kontaktu a budu se těšit na další podobná setkání!

Výzva

Na webu hradlo.cz spravuji kalendář akcí. Ten se nyní profiluje hlavně na modelářské akce a různé další akce které organizátoři nemají šanci moc propagovat. Dříve jsme měli všechny železniční akce v roce na jednom místě, ale kolega onemocněl a již na to není časový prostor. Dejte mi kdokoliv vědět, pokud se dozvíte o něčem speciálním, rád to zveřejním!

Děkuji za pozornost, zdraví vás Luboš z Hradla!
Kontakt: lubos@hradlo.cz

O nás - Pohání nás SemanticScuttle a Hradlobot